
جراحی کاشت ایمپلنت دندان عمل جراحی است که در آن یک میله شبیه پیچ در داخل استخوان فک قرار میگیرد تا به عنوان ریشه دندان مصنوعی عمل کند و به این ترتیب دندان صدمه دیده یا از دست رفته با دندان مصنوعی کاملاً شبیه به دندان طبیعی، جایگزین شود. عمل جراحی کاشت ایمپلنت جایگزین بسیار خوبی برای دندان مصنوعی یا بریج دندان است.
روش انجام کاشت ایمپلنت بستگی به نوع ایمپلنت و شرایط استخوان فک دارد. جراحی کاشت ایمپلنت چند مرحله دارد. مهمترین مزیت ایمپلنت دندان، برخورداری از قاعده استخوانی مستحکم برای دندان مصنوعی یا روکش دندان است. پس از این که پایه تیتانیومی در استخوان فک جاگذاری شد، استخوان شروع به رشد کرده و به ایمپلنت جوش میخورد و با آن آمیخته میشود. از آنجایی که این فرآیند که به آن یکپارچگی استخوان گفته میشود، فرآیندی زمانبر است چند ماه باید صبر کنید تا صاحب دندان شوید.
فهرست عناوین
چرا ایمپلنت دندان بهتر از روشهای دیگر است؟
ایمپلنت دندان طی عمل جراحی در استخوان فک جایگذاری میشود و در آنجا به عنوان ریشه دندان عمل میکند. از آنجایی که پایه تیتانیومی ایمپلنت به استخوان فک جوش میخورد، دیگر هیچ تکان یا لغزشی ندارد، صدا نمیدهد و بر خلاف دندان مصنوعی و بریج دندان، منجر به آسیب دیدن و تحلیل رفتن استخوان نمیشود. مواد ایمپلنت دندان دچار پوسیدگی نمیشود. به طور کلی در شرایط زیر کاشت ایمپلنت دندان برای شما مناسب است:
اگر یک یا چند دندان خود را از دست داده اید می توانید با ایمپلنت جایگزین نماید.
اگر رشد استخوان فک به اتمام رسیده است می توانید جراحی کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهید
تراکم و حجم استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت کفایت میکند و یا این که میتوانید در صورت مناسب نبودن استخوان، پیوند استخوان انجام دهید
دهان از سلامت کافی برخوردار است و بیماری لثه ندارید
مشکلات پزشکی که بر التیام بافتها و جوش خوردن استخوان تأثیر منفی میگذارند، ندارید
اگر نمیتوانید یا نمیخواهید دندان مصنوعی استفاده کنید ، استفاده از ایمپلنت بهترین گزینه است.
در صورتی که میخواهید گفتار و تکلم خود را بهبود ببخشید ، ایمپلنت دندان به شما کمک می کند.
میتوانید چند ماه صبر کنید تا صاحب دندان شوید ، ایمپلنت ماندگاری بالا و آرامش را به شما باز میگرداند.
چگونه برای عمل کاشت ایمپلنت آماده شویم؟
ایمپلنت دندان ممکن است طی عمل جراحی یک مرحله ای یا دو مرحله ای ( بسته به شرایط، نظر دندانپزشک و ترجیحات شخصی بیمار) جایگذاری شود. در هر صورت برای کاشت ایمپلنت ابتدا باید معاینه کامل انجام شود. در این فرایند پس از معاینه فیزیکی، عکس پرتوی ایکس از دندانها گرفته شده و قالب گیری انجام میشود. سپس دندانپزشک برنامه ریزی درمانی انجام میدهد و عواملی مانند تعداد دندانهایی که قرار است جایگزین شوند و شرایط استخوان فک را مدنظر قرار میدهد.
هر مشکل پزشکی که دارید و یا هر دارویی که مصرف میکنید از جمله داروهای تجویزی و مکمل ها و داروهای بدون نسخه، حتماً قبل از عمل به اطلاع دندانپزشک برسانید. در صورتی که مشکلات قلبی دارید و یا عضو مصنوعی در بدن خود دارید موضوع را به اطلاع دندانپزشک برسانید چرا که ممکن است پیش از عمل جراحی برای جلوگیری از عفونت برایتان آنتی بیوتیک (چرک خشک کن) تجویز نماید.
برای کنترل درد در حین عمل جراحی از بی حسی موضعی استفاده میشود اما گاهی اوقات ممکن است از بیهوشی عمومی استفاده شود. در صورتی که به داروی بی حسی حساسیت دارید موضوع را به اطلاع دندانپزشک برسانید