آن طور که در تاریخ آمده اولین کسانی که از ایمپلنت فکی استفاده کردند ، مردمان تمدن مایا بودند که ۱۳۵۰ سال پیش از آن بهره بردند.
این شواهد در حفاری سال ۱۹۳۱ در کشور هندوراس انجام گرفته و علائم آن روی آرواره مایایی زنی حدود ۲۰ ساله قابل رویت است.
ایمپلنت دندان برای اولین بار در سال ۱۹۵۲ اختراع شد. مخترع ایمپلنت دندان برینمارک (Branemark) در بررسیها و تحقیقات بالینی موفقیت ایمپلنت دندان را نشان داده و مفهوم یکپارچگی استخوان را برای اولین بار مطرح کرد ، پس از آن پژوهشها ادامه یافته و پیشرفتهای چشمگیری در زمینه دندانپزشکی ایمپلنت حاصل شده است.
ایمپلنت اختراعی شبیه به دندان
ایمپلنت استفاده شده در سراسر جهان از جنس تیتانیوم و سازگار با بدن انسان است و از آنجایی که ایمپلنت دندان درست همانند دندان واقعی عمل کرده و ظاهر آن نیز کاملاً طبیعی و شبیه دندان است، زیبایی دهان و اعتماد به نفس فرد را تا حد قابل توجهی بهبود میبخشد. بسیاری از افرادی که دندانهای خود را از دست داده اند پس از کاشت ایمپلنت با خیال راحت صحبت کرده و لبخند میزنند.
علاوه بر زیبایی ایمپلنت دندان و علاوه بر این که صحبت کردن و غذا خوردن برای بیمار بسیار راحت و طبیعی میشود، از تحلیل رفتن استخوان نیز پیشگیری میشود.
از آنجایی که ایمپلنت دندان در داخل استخوان فک جایگذاری میشود، نیازی به تکیه بر دندانهای مجاور ندارد بنابراین برخلاف دندان مصنوعی و بریج دندان، سلامت عمومی دهان و سلامت دندانهای دیگر را به مخاطره نمیاندازد.
با این حال بسیاری از افراد نمیتوانند ایمپلنت بکارند. برای این افراد روشهای دیگری به جای ایمپلنت دندان معمولی وجود دارد از جمله مینی ایمپلنت، دندان مصنوعی و بریج دندان.
پیش از تصمیم گیری باید تمامی معایب و مزایای هر یک از این روشها را بدانید تا بهترین روش مناسب جایگزینی دندانهای از دست رفته را برای خود پیدا کنید.