
امروزه افراد زیادی برای پر کردن جای خالی دندانها و یا جایگزینی دندانهایی که به شدت صدمه دیده و دیگر قابل استفاده نیستند، از ایمپلنت دندان و یا پروتزهای مصنوعی بر پایه ایمپلنت استفاده میکنند. آمارها نشان میدهد ایمپلنت دندان محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. علت آن زیبایی و کارایی ایمپلنت دندان است که مشابه دندان طبیعی میباشد. اما از کجا بفهمیم به ایمپلنت نیاز داریم و باید دندان بکاریم.
فهرست عناوین
انواع کاربرد ایمپلنت دندان در شرایط مختلف
ایمپلنت دندان بسته به نیاز بیماران عملکردی مشابه دارد و آن هم جایگزین شدن به جای دندان طبیعی که دیگر کاربرد قبلی خود را ندارد.
کاربرد ایمپلنت دندان برای دندانی که ترک عمیقی برداشته و یا شکسته
در صورتی که دندانهایتان ترک خورده یا شکسته باشد و شکستگی به حدی باشد که نتوان با درمانهای ترمیمی مانند باندینگ، لمینت یا روکش دندان آن را اصلاح کرد ممکن است کشیدن دندان و جایگزینی آن با ایمپلنت بهترین راه حل باشد. دندانپزشک پس از معاینه دهان و بررسی شرایط دندان، مشخص میکند آیا نیاز به ایمپلنت دندان دارید یا نه. در هر صورت اولین هدف دندانپزشک حفظ و نجات دندان طبیعی است. دندانهایی که شکستگی بزرگی دیده اند و قابل ترمیم نیستند چاره ای به جز ترک دهان ندارند. ایمپلنت دندان کاملاً شبیه دندان طبیعی خودتان است و میتوانید با آن هر آنچه را که میجویدید، بجوید.
استفاده از ایمپلنت دندان به جای خالی یک یا چند دندان در دهان
از دست دادن دندانها واقعه ناراحت کننده ای است چرا که بر زیبایی و عملکرد دهان تأثیر میگذارد. اگر موقعیت دندان از دست رفته در ناحیه جلوی دهان باشد، تأثیر زیادی بر زیبایی دندانها گذاشته و حتی ممکن است بر تکلم نیز تأثیر بگذارد. با ایمپلنت دندان جای خالی دندان پر شده و دندان به راحتی جایگزین میشود.
کاربرد ایمپلنت دندان برای دندان مصنوعی لق شده
لق شدن دندان مصنوعی مشکلی نیست که دست کم گرفته شود چرا که بر تمامی کارهای روزمره از غذا خوردن گرفته تا صحبت کردن، تأثیر میگذارد. هنگامی که دندان مصنوعی استفاده میشود پس از مدتی به علت تحلیل رفتن استخوان فک، دیگر بر ساختارهای زیرین منطبق نیست و ممکن است تکان خورده یا از جای خود در بیاید و یا به طور کلی اندازه نباشد. ایمپلنت دندان جایگزین بسیار خوبی برای دندان مصنوعی است. افرادی که از دندان مصنوعی خسته شده اند و یا از بابت درآمدن آن هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن نگرانی دارند میتوانند از ایمپلنت تکی و یا پروتزهای بر پایه ایمپلنت استفاده کنند.
بدون دندان یا ایمپلنت فرایند تحلیل رفتن استخوان فک شروع می شود
در صورتی که دندان خود را از دست داده باشید، استخوان فک شروع به باز جذب نموده و به مرور تحلیل میرود. تنها چیزی که جلوی تحلیل رفتن استخوان فک را میگیرد، ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان در داخل استخوان فک قرار گرفته و به آن چشم میخورد در نتیجه نیرویی که در هنگام جویدن بر آن وارد میشود باعث تحریک استخوان به بازسازی میشود. برای این امر فرآیند یکپارچگی استخوان ( جوش خوردن استخوان به ایمپلنت) حیاتی است.
بدون دندان ساختار نیمه پایینی صورت در هم فرو می رود
برخی افرادی که دندان مصنوعی استفاده میکنند، پس از مدتی متوجه میشوند نیمه پایینی صورت کوتاهتر شده و فکها در هم فرو رفته اند. علت آن تحلیل رفتن استخوان با گذر زمان است. از آنجایی که دندان مصنوعی کمکی به بازسازی و تحریک استخوان نمیکند، جلوی تحلیل رفتن استخوانها را نمیگیرد بلکه برعکس باعث تخریب آن میشود. این امر منجر به کوتاه شدن فکها و کاهش ارتفاع فاصله بین بینی تا چانه میشود. ایمپلنت دندان این مشکل را برطرف میکند.
دندانها هنگام جویدن غذا یا صحبت کردن، عملکرد درستی ندارند
گاهی اوقات دندانها به مرور زمان تغییر میکنند. علت آن ممکن است دندان قروچه یا به هم فشردگی دندانها، مشکلات بایت، مشکلات مفصل فک و یا مشکلات دندانی دیگر باشد. چیزی که با گذر زمان متوجه میشوید این است که دندانها درست عمل نمیکنند. هنگامی که به دندانپزشک مراجعه میکنید احتمالاً انتظار توصیه به جایگزینی دندان تضعیف شده با ایمپلنتها ندارید اما در صورتی که دندان آسیب زیادی دیده باشد، این روش بهترین درمان خواهد بود. همچنین در صورتی که دندان به شدت دچار پوسیدگی و عفونت شده باشد و نتوان آن را با عصب کشی یا درمانهای دیگر نجات داد، باید دندان کشیده شده و ایمپلنت به جای آن کاشته شود. در هر صورت همیشه حفظ و نجات دندان طبیعی در اولویت قرار دارد اما در صورتی که به موقع برای ترمیم دندان صدمه دیده به دندانپزشک مراجعه نکنید ممکن است چنین کاری امکان پذیر نباشد.
دندان درد شدید دارید
هنگامی که با دندان درد شدید به دندانپزشک مراجعه میکنید، یکی از علل احتمالی دندان درد که دندانپزشک به آن ظنین است پوسیدگی دندان میباشد. همان طور که گفته شد پوسیدگی دندان در صورتی که عمیق باشد و به نواحی فراتر از دندان رسیده باشد به طوری که عصب کشی و ترمیم آن فایده ای نداشته باشد، باید دندان کشیده شده و جایگزین شود.