ارتودنسی

ارتودنسی نام آشنای بسیاری از مردم است ، شاید همه به آن برخورد نکرده باشند اما حتما یکی را می شناسند که در دهانش سیم کشی شده و از درمان ارتودنسی استفاده می کند.

از مشکلات دندانی که تقریبا همه مردم با آن آشنا هستند مشکل کجی دندان ها ، جلو یا عقب بودن یکی از فک های بالا و پایین و مشکلات این چنینی است ، این مشکلات به شدت روی عملکرد صحیح فک و زیبایی چهره فرد تاثیر گذار است.

وجود مشکلات فکی افراد را در معرض خطر ابتلا به بیماری پریودنتال قرار می دهد ، ایجاد درد به علت انقباظ در عضلات جویدن که می توانند منجر به سردرد ، سندرم TMJ و گردن ، شانه و درد کمر شود.

اگرچه مصریان باستان و یونانیان تلاش های اولیه برای صاف کردن دندان های خود را انجام دادند ، جالب است بدانید ارتودنسی تا سال 1901 زمانی که اولین مدرسه ارتودنسی باز شد، یک تخصص در دندانپزشکی نبود.

ارتودنسی یک تخصص دندانپزشکی است که با مطالعه و درمان موقعیت نادرست که ممکن است ناشی از بی نظمی دندان باشد به درمان می پردازد.

امروزه ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود ، بیشترین تمرکز ارتودنسی روی حل مشکلاتی مثل مال اکلوژن یا جفت‌شدن نامناسب دندان‌هاست.

این مشکلات دندانی بیشتر ناشی از محل قرار گیری نادرست فک یا دندان ها نسبت به هم باشد ، البته بعضی افراد هر دو مشکل را در فک خود تجربه می کنند.

تمرکز ارتودنسی بر روی درمان های ارتوپدیک و تصحیح موقعیت دندان ها است.

ارتودنسی بر دو اصل پایدار است یکی ارتودنسی ثابت است و دیگری متحرک ، ارتودنسی ثابت همان براکت و سیم است که خارج نمودن آن در طول درمان توسط بیمار وجود ندارد و ارتودنسی متحرک نیز می توان به ارتودنسی نامرئی و یا شفاف اشاره کرد که می توان در شرایط اعلام شده توسط متخصص ارتودنسی از دهان خارج شود.

ارتودنسی نامرئی

جدید ترین نوع ارتودنسی ، معروف به ارتودنسی نامرئی است ، افرادی که دوست ندارند سیم و براکت در دهانشان هنگام صحبت کردن و خندیدن نمایان باشد می توانند از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند ، از مزایای این روش ارتودنسی می توان به متحرک بودن و کاهش طول درمان اشاره کرد.

زمان مناسب ارتودنسی

می توان گفت بهترین زمان برای انجام درمان ارتودنسی و جلوگیری از مشکلات بعدی ، سن 9 سالگی برای دختر ها و سن 11 سالگی برای پسر ها عنوان کرد. البته بسته به نوع ناهنجاری زمان مناسب ارتودنسی را بیان می کنند.

به نظر می رسد زمان مناسب تر برای انجام درمان ارتودنسی ، قبل از بلوغ است ، در این طول زمان می‌توان از رشد کودکان و نوجوانان برای درمان این ناهنجاری‌ها استفاده کرد.

زمان اعلام شده صرفا برای اعلام زمان طلایی است که حدود 12 سالگی است ، مطلع باشید که درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد و در هر سنی می توان مشکلات فکی و دندانی را با ارتودنسی برطرف کرد.

انجمن دندانپزشکان آمریکا (ADA) توصیه می کند کودکان را در سن 7 سالگی جهت بررسی وضعیت فک و دندان ها نزد دندانپزشکی عمومی و یا متخصص ارتودنسی ویزیت کنید.

تشخیص نیاز به ارتودنسی

با نگاه کردن در آیینه و یا حتی سئوال از افرادی که با آنها زندگی می کنید می توانید عیب دندان و فک خود را شناسایی کنید و مطمئن شوید یک جای کار در صورت شما می لنگد ، اگر شما دارای مشکلاتی مانند نامرتبی دندان‌ها ، وجود فاصله زیاد بین دندان‌ها ، داشتن دندان اضافی ، زاویه و چرخش دندان‌ها یا مشکلاتی از قبیل جلو یا عقب بودن فک‌ها نسبت به جمجمه می باشید که البته تمامی این موارد توسط متخصص ارتودنسی تشخیص و قطعی اعلام می شود هستید ، پیشنهاد می کنیم با مراجعه به متخصص ارتودنسی پس از مشاوره در صورت نیاز از درمان ارتودنسی استفاده کنید.

مزایای ارتودنسی و تشخیص زود هنگام

یکی از مزایای تشخیص به موقع ناهنجاری های فکی عدم نیاز به جراحی فک در سنین بالاتر است ، تشخیص به موقع در سنین 6 تا 10 سالگی از جراحی فک و صورت جهت رسیدن به زیبایی در سن بالاتر جلوگیری می کند ، ضمن اینکه در زمان و هزینه شما صرفه جویی می شود.

از مزایای استفاده از درمان ارتودنسی نیز می توان به داشتن دهان و دندان سالم ، ظاهر لذت بخش صورت و لبخند و دندانهایی که احتمالا طول عمر بیشتری خواهند داشت اشاره کرد.

مشاوره با متخصص ارتودنسی

این جلسه مشاوره با متخصص ارتودنسی وجود هرگونه پوسیدگی یا مشکلات لثه نظیر التهاب یا تحلیل را بررسی می کند. قبل از شروع درمان ارتودنسی باید مشکلات پوسیدگی دندان و مشکلات لثه را برطرف و درمان کرد ، ترمیم و درمان مشکلات دندانی قبل از ارتودنسی در طول درمان از به وجود آمدن مشکلات بعدی جلوگیری می کند و از ایجاد هزینه های اضافی در اردتودنسی می کاهد.

عوامل ایجاد به هم ریختگی دندان ها و فک

مکیدن انگشت و پستانک از سن 4 سالگی به بعد ، امکان پوسیدگی و بیماری های دهان و دندان را افزایش می دهد ، همچنین موجب ایجاد پوسیدگی زودرس دندان ها و بی نظمی در قوس دندان ها می شود.

انواع مشکلات فکی و دندانی

Overbite

دندانهای فک جلو بیش از حد به سمت جلو

Underbite

دندان های پایین بیش از حد به جلو یا دندان های بالا بیش از حد عقب هستند

Crossbite

هنگامی که دندان های بالا در هنگام جویدن به درستی روی دندان های پایین قرار نمی گیرند

Open bite

فاصله بین دندان های جلو وقتی دندان های عقب به هم میرسند.

Misplaced midline

Spacing

Crowding

معرفی دستگاه‌های ارتودنسی

براکت فلزی

براکت فلزی

ارتودنسی متحرک

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی با استفاده از براکت‌های فلزی

ارتودنسی با براکت‌های همرنگ دندان

ارتودنسی برایکت‌های فلزی یا سرامیکی بدون الاستیک

ارتودنسی از پشت دندان یا سیستم لینگوال

ارتودنسی شفاف ، نامرئی یا Invisalign

این وسایل با قرار دادن فشار ملایم روی دندان ها و فک ها عمل ارتودنسی را ایجاد می کنند. شدت مشکل شما تعیین می کند که کدام روش ارتودنسی موثر است.

معرفی انواع وسیله های ارتودنسی

اگر علاقه مند هستید با وسایل ارتودنسی آشنا شوید پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه کنید.

TOP