ارتودنسی متحرک
من شخصا باور نمی کنم کسی به خاطر نمایان شدن سیم و براکت ارتودنسی بخواهد قید این درمان را بزند ، البته کسانی هستند که نظر دیگری دارند و میخواهند روش های دیگر را امتحان کنند.
در هر حال افرادی که سراغ درمان ارتودنسی ثابت با سیم و براکت نمیروند اعتقاد دارند سیم کشی باعث زشت شدن چهره آن ها می شود ، حالا با معرفی ارتودنسی متحرک شاید بتوان این مشکل را حل کرد و با ارتودنسی متحرک اختلالات خفیف و متعادل را برطرف کرد.
ابزار های ارتودنسی متحرک با روش متفاوت خود کمک می کند تا دندان ها ردیف شوند ، یکی از متفاوت ترین روش های ارتودنسی متحرک با روش سیمی و براکت خاصیت متحرک بودن آن است اما به نظر دلیل اصلی انتخاب این روش توسط بسیاری از افراد شفاف بودن آن است ، زیرا این ابزار ارتودنسی در دهان قابل رویت نیست ولی عیب آن طولانی تر بودن دوره درمان نسبت به روش ارتودنسی سنتی است.
انواع ابزار ارتودنسی متحرک
پلاک ساده ، پلاک فانکشنال ، پلاک نگهدارنده ، پلاک invisalign، پلاک quadhelix ، پلاک sagittal
ارتودنسی نامرئی و متحرک می توان گفت تقریبا نامرئی بوده و هنگام صحبت کردن و خمدیدن در دهان دیده نمی شود
ابزار ارتودنسی نامرئی با الگوبرداری از دندان های بیمار در آزمایشگاه تولید و ساخته می شود.
بیمار باید هر 2 هفته روزانه 22 ساعت ابزار ارتودنسی نامرئی را در دهان قرار دهد و سپس بعد از این مدت ابزار بعدی را قرار دهد.
مزایای بیشمار ارتودنسی متحرک باعث شده افرادی که به ظاهر خود اهمیت می دهند بیشتر به سمت این درمان ترغیب شوند ، به دلیل عدم شناسایی این ابزار در دهان فرد احساس بهتری دارد و اعتماد به نفس افزایش پیدا می کند.
شکایت بیمارانی که از ارتودنسی با سیم و براکت گزارش میشد دیگر در ارتودنسی نامرئی وجود ندارد چون ضمن نرم بودن لبه های این ابزار و عدم آسیب به لثه ها و گونه ها ، قابلیت خارج کردن از دهان هنگام مسواک زدن و غذا خوردن و تمیز شدن دندان ها از پوسیدگی دندان ها در آینده جلوگیری می کند و این اصلی ترین مزایا در این روش ارتودنسی می باشد.
البته این نکته را یاد آور می شویم که استفاده از این روش درمان ارتودنسی برای حرکت دادن دندان ها در جهت افقی است و در صورتی که بی نظمی دندان ها در حالت عمودی باشد امکان استفاده از این روش وجود ندارد ، در کل پیشنهاد می شود برای درمان همپوشانی زیاد دندان ها و یا فاصله ی زیاد بین آنها و در کل برای بی نظمی های شدید ، از روش ارتودنسی با براکت های فلزی استفاده شود.
خاطرتان باشد قابلیت متحرک بودن این روش ارتودنسی به این معنی نیست که هر زمان که اراده کردید ابزار ارتودنسی متحرک را از دهان خارج کنید ، اگر دوست دارید نتیجه دلخواه صورت گیرد و زمان درمان طولانی نشود بهتر است بعد از غذا خوردن و مسواک زدن بلافاصله در دهان قرار بگیرد.
مراجعه کمتر به ارتودنتیست یکی دیگر از مزایای ارتودنسی نامرئی می باشد البته ناگفته نماند هزینه درمان ارتودنسی نامرئی از روش براکت و سیم گران تر است ، شاید یکی از دلایل کمرنگ شدن این روش همین باشد.